Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگردان مجموعه تلویزیونی «عروس تاریکی» که از این پس با نام "بوی باران" روی آنتن می‌رود در خصوص تغییر نام این سریال توضیحاتی ارائه کرد. ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۴ فرهنگی رادیو و تلویزیون نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، امروز رویدادهای مختلفی روی آنتن رادیو و تلویزیون می‌آید که در این بسته خبری مروری بر آن‌ها داریم:

ناگفته‌های چمران، رادیویی شد

مهدی چمران رییس سابق شورای شهر تهران  عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با حضور در استودیو ایران صدا به بازگویی مشاهدات و خاطرات خود در طول هفتاد سال زندگی شخصی و فعالیت های سیاسی خود پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در این گفت‌وگوی 4 ساعته، در برنامه "گام دوم" به روند شکل گیری و تثبیت انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد و به ذکر خاطرات ناگفته از زندگی سیاسی خود در سه بخش دوران نوجوانی تا پیروزی انقلاب اسلامی، از بهمن 57 تا شرکت در انتخابات شورای شهر تهران و دوره اخیر فعالیت‌های سیاسی خود و همچنین بیان مشاهدات خود از شخصیت و ویژگی های برادر شهید خود، مصطفی چمران پرداخت.

چمران همچنین در این برنامه به برخی از حواشی‌های جنجالی همچون املاک نجومی نیز پاسخ داده و در مورد قتل همسر شهردار سابق تهران نیز گفت که دلم نمی‌خواهد در مورد موصوع دکتر نجفی هیچگونه اعلام ‌نظری داشته باشم.

این برنامه که با اجرای حسن شمشادی تولید شده است در چند بخش بر روی پایگاه تاریخ شفاهی ایران صدا قرار خواهد گرفت. ویژه برنامه "گام دوم" برنامه گفت‌وگو محوری است که در هر قسمت میزبان یکی از شخصیت‌های برجسته کشور با هدف بیان تاریخ شفاهی و زندگی شخصی و سیاسی میهمانان خواهد بود.

گفتتی است؛ مهدی چمران در پایان حضور خود در رادیو  دیدار صمیمانه ای را نیز با معاون صدا داشت.

آغاز پخش «روزگار قریب» در آی‌فیلم انگلیسی

سریال «روزگار قریب» از سه‌شنبه ساعت 23:30‌ به‌وقت تهران از آی‌فیلم انگلیسی پخش می‌شود. سریال «روزگار قریب» به کارگردانی کیانوش عیاری در سال 86 از شبکه سه سیما پخش می‌شد و به زندگی دکتر قریب در کنار حوادث آن دوران می‌پرداخت. این سریال از فردا شب با دوبله انگلیسی بازپخش می‌شود. در این مجموعه زندگی دکتر قریب از سال 1259 همزمان با شروع تحصیلات ابتدایی‌اش تا مرگ وی در سال 1353 روایت می‌شود که هم‎زمان است با وقایع خاص و حساس تاریخی مثل کودتای رضاخان، قحطی تهران در زمان جنگ جهانی دوم، حضور متفقین در ایران و وقایعی نظیر سی‌ام تیر 1332. مهدی‌هاشمی، ناصر هاشمی، شهاب کسرایی، کاوه آهنگر، پرهام کرمی، آفرین عبیسی، مهران رجبی، رضا بابک، محمود بنفشه خواه، فرحناز منافی ظاهر، سپیده ذاکری، مهدی فرخ سیر، مهدی فریمان، سیامک قماشی و اعظم فرهاد در این مجموعه ایفای نقش کرده‌اند. «روزگار قریب» از سه‌شنبه بیست و هشتم خردادماه هر شب ساعت 19 به‌وقت GMT روی آنتن می‌رود و در ساعت‌های 3، 8 و 14 روز بعد بازپخش آن خواهد بود.

«شکار روباه» در قاب یک

مستند «شکار روباه» با هدف بازخوانی ماجرای جنجالی دستگیری کماندوهای ویژه انگلیسی و آمریکایی، به جرم تجاوز به حریم آب های ایران در خلیج فارس، امشب 27 خرداد از شبکه یک روی آنتن می‌رود. این مستند با موضوع ماجرای3 دوره تجاوز نظامیان آمریکایی و انگلیسی به آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران و دستگیری این نظامیان توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تهیه شده است.

گفتگو با برخی از مسئولان سپاه پاسداران از جمله سردار تنگسیری جانشین فرمانده نیروی دریایی سپاه  درباره عملیات دستگیری و تجهیزاتی که طرف های انگلیسی و آمریکایی در این تجاوز به همراه داشتند از جمله بخش‌های مستند شکار روباه است. در این مستند همچنین تصاویر منتشر نشده‌ای از لحظات دستگیری نظامیان متجاوز انگلیسی وآمریکایی به حریم آب‌های ایران و بازتاب این دستیگری در رسانه غربی پخش می‌شود. بررسی چرایی ورود غیر قانونی نظامیان انگلیسی و آمریکایی به آبهای ایران که در سال های 82،83،86 صورت گرفت و بخش هایی از مذاکرات مقامات ایرانی و انگلیسی درباره دستگیری متجاوزین از دیگر بخش های مستند شکار روباه است.

در پایان مستند «شکار روباه» نیز تحلیلی درباره فیلم های تبلیغاتی رسانه های دنیا درباره توان نظامی نیروهای انگلیسی و آمریکایی و علت این تبلیغات توسط کارشناسان دفاعی پخش می‌شود. مستند «شکار روباه» که به همت برنامه تلویزیونی ثریا تهیه شده است امشب پس از سریال شبانگاهی به نمایش در می‌آید.

رویکرد مشاعره تلویزیون تغییر کرد

برنامه «مشاعره» با نام جدید «سرمایه جاودانه» از اول تیرماه از شبکه هفت سیما پخش می‌شود. این بار مسابقه «مشاعره» که تلاش می‌کند در جهت پاسداشت زبان و ادبیات فارسی گام بردارد، با رویکرد شعار سال (رونق تولید) ویژه برنامه‌ای با نام «سرمایه جاودانه» را برای پخش در فصل تابستان تدارک دیده است.

این برنامه در فرم و محتوا به موضوع تبیین جایگاه کار و تلاش در شعر و فرهنگ ایرانی پرداخته است. «سرمایه جاودانه» به تهیه‌کنندگی امیرحسین آذر و اجرای دکتر اسماعیل آذراز اول تیر ماه چهار روز در هفته از شبکه هفت سیما پخش می‌شود.

پیام دهکردی: سریال امنیتی ساخته نمی‌شود چون برخی می‌ترسند!/ قرار نبود شبیه "جیسون رضائیان" باشممحمد متوسلانی: نقش‌فروشی در سینما و تلویزیون حقیقت داردتروریسم اقتصادی سوژه فصل دوم «سارق روح»/«مرگ خاموش» اول پاییز به تلویزیون می‌آیدساناز سماواتی: اسپانسرها پای روابط را به تلویزیون باز کردند/ تهیه‌کنندگان ترجیح می‌دهند با بازیگران فالوور بالا کار کنند

"عروس تاریکی"، "بوی باران" گرفت

کارگردان مجموعه تلویزیونی «عروس تاریکی» که از این پس با نام "بوی باران" روی آنتن می‌رود در خصوص تغییر نام این سریال توضیحاتی ارائه کرد. محمود معظمی کارگردان سریال بوی باران در خصوص تغییرنام سریال گفت: نام بوی باران با کلیت اثر سازگاری بیشتری داشت، لذا تصمیم گرفتیم عنوان سریال‌مان را از عروس تاریکی که ناظر بر بخش کوچکی از داستان می شد، به بوی باران که با حال هوای داستان بیشتر تناسب دارد تغییر دهیم.

مجموعه تلویزیونی "بوی باران" به تهیه کنندگی محمدرضا تخت‌کشیان و کارگردانی محمود معظمی کاری از گروه فیلم و سریال شبکه یک سیما است که در 60 قسمت 45 دقیقه‌ای تولید شده است. در خلاصه داستان سریال «عروس تاریکی» که یک درام اجتماعی است، آمده است: فرشته در شب عروسی اش به قتل می‌رسد. نامزد سابق فرشته، جوانی به نام پیمان است که طبق شواهد و مدارک، متهم به قتل است و دستگیر می‌شود. پس از برگزاری مراسم چهلم فرشته، دختر جوانی به نام ترانه …

رضا کیانیان، رویا نونهالی، نرگس محمدی، سپیده خداوردی، فریبا کوثری، سیدمهرداد ضیایی، شهرزاد کمال زاده، وحید نفر، شمسی فضل اللهی، مهدی سلوکی، سایناز سعیدی، مهوش صبرکن، شیوا خنیاگر، مریم کاویانی، رحمان باقریان، شهاب شادابی، مهدی مهاجر و بهزاد داوری از بازیگران سریال «عروس تاریکی» هستند.  این سریال هر شب پس از بخش خبری ساعت 21 روی آنتن می رود و 01:30 ،09:30 و 15 روز بعد این مجموعه بازپخش خواهد شد. گفتنی است این سریال از قسمت دوم با نام “بوی باران” به روی آنتن شبکه یک سیما رفته است.

«به نام خلق» بر ضد یک ملت

نخستین قسمت مجموعه مستند «به نام خلق» روایتی از تشکیل و فعالیت‎های سازمان مجاهدین خلق، دوشنبه 27 خرداد از شبکه افق پخش می‌شود. مجموعه مستند «به نام خلق» روایتی است از ایده‌های اولیه شکل‌گیری این سازمان و روند تغییرات و فعالیت‎های آن در دوره‌های گوناگون که در 29 قسمت تولید شده است. در این مستند علاوه بر استفاده از تصاویر آرشیوی و کمتر دیده شده از دوره‌های قبل و بعد از انقلاب، با برخی کارشناسان و افراد آشنا با اندیشه‌های منافقین هم گفت‎وگو شده است. ایمان گودرزی کارگردانی «به نام خلق» را بر عهده داشت که نخستین قسمت آن دوشنبه 27 خرداد، ساعت 23 و تکرار آن ساعت 9 روز بعد از شبکه افق پخش می‌شود.

«اکسیژن» برای همه 

مستند «اکسیژن» در گفت وگو با کارشناسان و مسئولان آبخیزداری و منابع طبیعی استان تهران و دیگر بخش‎های کشور، به دنبال ریشه یابی مشکلات حوزه جنگل داری ایران و راهکارهای علمی‌برای رفع آن‎هاست. حسن یوسفی نویسندگی و کارگردانی این مستند را بر عهده داشته که قرار است دوشنبه 27 خرداد، ساعت 17 از شبکه افق پخش شود. تکرار «اکسیژن» روز بعد ساعت 7:30 روز بعد از همین شبکه پخش می‎شود.

وقتی مین زارها تبدیل به کشتزار شدند

 مستند «بهشت بیابان» درباره تلاش مردم دهلران از کشورمان برای تولید محصولات گوناگون از جمله گندم و جو و احداث دریاچه‌های مصنوعی پرورش ماهی است. قدرت باقری تهیه‎کنندگی و کارگردانی این مستند را بر عهده داشته که روز دوشنبه 27 خردادماه ساعت 18 از شبکه افق پخش می‌شود. تکرار «بهشت بیابان» هم پنجشنبه ساعت 4 و جمعه ساعت 1:30 بامداد به روی آنتن می‎رود.

با مجتبی قافله باشی در «چاپ اول»

برنامه «چاپ اول» گفت وگو با نویسندگان معاصر، دوشنبه‌ها از شبکه افق پخش می‌شود. در پنجمین قسمت این برنامه، سید مجتبی قافله باشی حضور خواهد داشت. داستان نانو تافته، داستان نانو تروا، روایت بی صدا و سطح عمیق، از جمله آثار قافله باشی به شمار می روند. «چاپ اول» دوشنبه‌ها ساعت 22 و تکرار آن ساعت 13:30 روز بعد از شبکه افق پخش می‌شود.

دانش ایرانی برای امنیت بیشتر

مجموعه مستند «دیده شو» روایتیاز پیشرفت های دانشمندان و صنعتگران ایرانی برای رشد و شکوفایی کشور است که در هر قسمت به یکی از این حوزه‌ها می‌پردازد. فعالیت شرکت دانش بنیان تابان گستر نفیس، موضوع چهل و هشتمین قسمت این مستند خواهد بود. این شرکت فعال در زمینه تخصصی الکترونیک و آی تی بوده و از سال 1387 فعالیت خودر را آغاز کرده و با بهره‎برداری از نوآوری و تیم فنی متخصص خود تا کنون موفق به ارائه محصولات و خدمات متنوع در زمینه خدمات الکترونیک و نرم افزار و تولید برخی ماشین آلات خاص دانش بنیان در دستور ساخت این شرکت بوده است. یکی از فعالیت های شرکت تابان گستر نفیس، تولید اعلام نرخ آنلاین ارز و دیگری تولید دستگاهی با قابلیت تولید مه غلیظ برای جلوگیری از سرقت مسلحانه است. در این مستند با سهیل ساعدی مدیر عامل شرکت همراه و با نحوه ارائه خدمات و تولیدات این شرکت آشنا می‌شویم. «دیده شو» به تهیه کنندگی محمد مظفری و کارگردانی محمد بهزاد، دوشنبه 27 خرداد ساعت 19:30 و تکرار آن ساعت های 5:30، 10:30 و 15:30 روز بعد از شبکه افق پخش می‌شود.

مشورت با رهبر برای انتخاب شغل

پنجمین قسمت مجموعه مستند «سرداران روستا» به خاطرات محمد شکوری از دوران دفاع مقدس می‌پردازد. او در روستا زندگی می‌کند و شغلش زنبورداری است و از قدیم به این حرفه اشتغال داشته است. محمد شکوری در زمان جنگ هشت ساله تحمیلی علیه ملت ایران در کارخانه ذوب آهن کار می‌کرد اما تصمیم گرفت کار و زندگی را رها کند و بعد از مدتی که در جهاد سازندگی فعالیت داشت، به جبهه برود. سپاه سنندج نخستین جایی بود که محمد فعالیتش را در آن شروع کرد؛ او از خاطرات خود در زمان جنگ می‌گوید و اینکه مدتی را هم در جبهه‌ها کنار حضرت آیت الله خامنه‌ای به‎سر برده و شغل زنبورداری را هم با مشورت ایشان برگزیده است. پناه بر خدا رضایی کارگردانی مجموعه مستند «سرداران روستا» را بر عهده داشته که پنجمین قسمت آن دوشنبه 27 خرداد ساعت 21 از شبکه افق پخش می‌شود. علاقه‎مندان به این مجموعه می‎توانند ساعت 12 روز سه‎شنبه، بیننده بازپخش این قسمت از همین شبکه باشند.

خاویار ایرانی با ذائقه جهانی

مجموعه مستند «منهای نفت»برای تبیین ظرفیت‌ها و منابع اقتصادی غیر نفتی ایران و در 13 قسمت تولید شده است. در هر قسمت به معرفی محصولات و تولیدات کشاورزی، صنعتی، شیلات، دامپروری و ... پرداخته می‌شود. در هشتمین قسمت به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های ایران در صنعت تولید، بسته بندی و صادرات خاویار اشاره می‌شود. «منهای نفت» با تهیه کنندگی احسان شادمانی و کارگردانی محمدهادی نعمتی، دوشنبه 27 خرداد ساعت 17:30 و تکرار آن ساعت 5 بامداد روز پنجشنبه از شبکه افق پخش خواهد شد.

صبح بخیر رئیس فدراسیون والیبال به بینندگان شبکه یک

افشین داوری، رئیس فدراسیون والیبال ایران سه‎شنبه 28 خرداد، مهمان برنامه «صبح‎بخیر ایران» است. به مناسبت صدرنشینی تیم والیبال ایران در لیگ ملت‎ها، افشین داوری، با حضور در برنامه «صبح‎بخیر ایران» درباره عملکرد این تیم و همچنین برنامه‌های فدراسیون برای تیم ملی والیبال صحبت می‌کند.

تیم ملی والیبال ایران روز یکشنبه در سومین دیدار این هفته در ارومیه مقابل تیم ملی روسیه قرار گرفت و موفق شد این تیم را در سه دست پیاپی شکست دهد. تیم ملی ایران در دیگر بازی‌های این هفته در ارومیه موفق شده بود تیم‎های کانادا و لهستان را نیز شکست دهد. گفتنی است در ادامه برنامه «صبح‎بخیر ایران» که از ساعت 10 : 6، به‎صورت زنده پخش می‌شود، بخش‎های طعم سفر و داش اقبال و... نیز تقدیم بینندگان این برنامه می‌شود.

برنامه «صبح‎بخیر ایران» کاری از گروه اجتماعی شبکه یک سیماست که به تهیه‎کنندگی رضا هنرور از شنبه تا چهارشنبه به‎صورت زنده پخش می‌شود.

مستندی درباره شرکت‌های دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی

فصل جدید مستند «معجزه امید» با موضوع نقش شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد مقاومتی به زودی در جدول پخش برنامه‌های شبکه پنج قرار می‌گیرد. محمدرضا طاهری، تهیه‎کننده مستند «معجزه امید» گفت: این مستند روایی به موضوع نقش شرکت‌‎‎های دانش بنیان در اقتصاد مقاومتی می‌پردازد که در فصل جدید، 30 قسمت آن تولید شده است.

وی با اشاره به اهمیت معرفی ظرفیت‎های کشورمان در زمینه تولید محصولات دانش‌بنیان و تاثیر حیاتی آن بر تولید ملی و اشتغال، ادامه داد: در هر قسمت ما به سراغ یک محصول ایرانی در شرکت‎های دانش‌بنیان می‎رویم. تیتراژ شروع، تاریخچه محصول و صنعت آن در جهان، معرفی شرکت دانش‎بنیان، روند تولید محصول در بازار داخلی کشور و ...، بخش‌های این مستند را شامل می‌شود.

تهیه‎کننده مجموعه مستند «معجزه امید» اضافه کرد: عرفان قاسمی مجری و روایتگر این مستند است. کارگردان این اثر تئو مار گوسی، مجری طرح و مدیر تولید آن علیرضا ابراهیم آبادی است و گروه نویسندگی آن بابک معماری، محمد خداوردی و نرگس فتحی هستند.

مستند «معجزه امید» کاری از گروه سیاسی شبکه پنج سیماست که به زودی از این شبکه پخش خواهد شد.

قدردانی آستان قدس از تلویزیون

مدیر عامل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی آستان قدس رضوی با ارسال سپاس نامه ای از پخش ترتیل خوانی امامزاده حسین بن موسی الکاظم (ع) طبس، در شبکه های سراسری تقدیر و تشکر کرد. سید محمدجواد روف سیدنژاد مدیرعامل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی آستان قدس رضوی با ارسال سپاس نامه ای از پخش ترتیل خوانی امامزاده حسین بن موسی الکاظم (ع) طبس در شبکه های سراسری تلویزیون تقدیر و تشکر کرد.

در این سپاس نامه که برای محسن عرفاتی، سرپرست شبکه قرآن و معارف و نماینده شورای معارف سیما صادر شده، آمده است: قدم نهادن در مسیر خدمتگزاری به ساحت مقدس قرآن کریم و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در ماه ضیافت الهی، سعادتی است بی بدیل که اگر با کیمیای اخلاص همراه گردد، به حق نور است و مقصود و آن گاه که جاده های اشتیاق تمنای باران حضور و خدمت دارند، جرعه نوشی در محضر کلام وحی و در شعاع تابناک خورشید ملکوت هشتم و برادر بزرگوارشان حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع) طعمی دلپذیر خواهد داشت.

خداوند سبحان را بر این نعمت شاکریم که توفیق حاصل شد در ماه مبارک رمضان، ماه بهار قرآن، ماه لیله القدر و پاکی و تعالی انسان زیباترین جلوه های عبودیت و بندگی میهمانان ضیافت الهی در طبس گلشن، میقات الرضا، به طور زنده و بازپخش از شبکه های سراسری سیما در قالب برنامه آئین ترتیل جزءخوانی قرآن کریم «گلشن وحی» به تصویر کشیده شود.

در همین راستا حسب سخن گهربار مولایمان امام الرئوف علی بن موسی الرضا (علیه السلام) که می فرمایند «هرکس در مقابل خوبی مردم تشکر نکند، از خدای عزوجل تشکر نکرده است». لازم می‌دانیم از درایت، حمایت و اهتمام خالصانه جنابعالی و همکاران صدیق و تلاشگرتان صمیمانه تشکر و قدردانی نمائیم.

انتهای پیام/

R1515/P/S4,1430/CT12 واژه های کاربردی مرتبط آی فیلم شبکه چهار شبکه یک رسانه ملی تلویزیون

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آی فیلم شبکه چهار شبکه یک رسانه ملی تلویزیون آی فیلم شبکه چهار شبکه یک رسانه ملی تلویزیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۵۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این گزارشگر تاکنون گاف نداده است!

مسعود اسکویی در طول این سال‌ها که در رادیو و تلویزیون گزارشگر و گوینده اخبار بوده است، می‌گفت که تاکنون هیچ گافی نداده‌ است، راست هم می‌گفت چراکه او گزارشگری را در کنار زنده‌یاد بهمنش آموخته بود و در خاطراتش همواره از زنده‌یاد عطاءالله بهمنش یاد می‌کرد.

به گزارش ایسنا، مسعود اسکویی صبح امروز ـ چهارشنبه ـ ۱۲ اردیبهشت ماه از دنیا رفت؛ گوینده پیشکسوتی که هر بار با او تماس می‌گرفتیم با رویی گشوده و صبوری به گفت‌وگو می‌پرداخت و پاسخگوی سوالاتمان در حوزه رادیو می‌شد.  

در گزارش زیر گفت‌وگوی قدیمی با مسعود اسکویی را که از سال‌ها پیش داشتیم، مرور می‌کنیم. در این گفت‌وگو او از ۴۶ سال تجربه گویندگی گفته است.

مسعود اسکویی، گزارشگر پیشکسوت به گفته‌ی خودش از سال ۴۵ استخدام تلویزیون شد و به عنوان گوینده‌ی خبرهای سیاسی در تلویزیون حضور داشت.

سال‌ها به عنوان گوینده‌ی خبر سیاسی کار می‌کرد و چون هنوز بخش ورزشی از بخش سیاسی جدا نشده بود، اخبار ورزشی را نیز در همان جا می‌خواند. زمانی که بخش ورزشی از بخش سیاسی جدا شد، به بخش ورزشی خبر آمد و گوینده‌ی ثابت خبر ورزشی تلویزیون در ساعات ۱۹ و ۲۱ شد.

مسعود اسکویی، گزارشگر پیشکسوت رادیو و تلویزیون پس از گویندگی اخبار با گزارش‌های ورزشی آشنا شد و شروع به گزارش‌ کردن در کنار عطاء‌الله بهمنش، گزارشگر پیشکسوت کرد.

خاطره جالب از گزارشگری اسکویی در تلویزیون

مسعود اسکویی روایت می‌کرد: یادش بخیر یک استادی داشتیم آقای پیمان که همیشه می‌گفت هر مطلبی که می‌خواهید چه در رادیو و چه در تلویزیون ارائه دهید، حتما یک بار قبلش بخوانید. اشکال هم ندارد از پشت دوربین، بیننده نگاه کند؛ به هر حال یک خبر تازه در وسط برنامه به دستتان رسیده است.

می‌گفت، تلویزیون اوایل، ساعت شش تا هشت دو ساعت برنامه داشت که یک ربع آن خبر بود. از سریال و فیلم هم خبری نبود. یک روز وقتی خبرهایمان تمام شد در پایان خبری را به من دادند که نوشته بود «توجه بفرمایید امروز در ایتالیا جوانی با اتومبیل تصادف کرد و یک ... قطع شد» با توجه به اینکه قبلا این خبر را نخوانده بودم، شروع کردم این خبر را برای بینندگان بخوانم و در فکر خودم گفتم باید پایش باشد که قطع شده است؛ در حالی که زمانی که جمله‌ی بعد را خواندم این بود که پلیس پس از پنج ساعت جستجو «گوش» اش را پیدا کرده است!

به خنده می‌گوید: بالا خواندیم پا و پایین خواندیم «گوش» حالا جواب بیننده را چه می‌خواهیم بدهیم!؟

اولین گزارشگر تنیس و سوارکاری در ایران هستم

اسکویی اولین گزارشگر تنیس و سوارکاری در ایران بود. اتومبیل‌رانی، مسابقات ورزشی مثل فوتبال و فوتسال نیز از جمله ورزش‌هایی بود که گزارش می‌کرد.

خاطراتش را چنین یادآور می‌شد: «در آن زمان چون ۱۵ نفر بیشتر نبودیم، در گروه ورزش تلویزیون اکثر برنامه‌ها را گزارش می‌کردیم. فوتبال هم گزارش می‌کردم و ضمن اینکه گزارش می‌کردم اخبار هم می‌خواندم. تا اینکه پس از انقلاب سال ۱۳۶۸ من را به رادیو آوردند. خیلی سخت بود ولی خوب به رادیو آمدم.

این پیشکسوت رادیو می‌گوید: ضمن اینکه برنامه‌ها را در رادیو اجرا می‌کردم، مسابقات را نیز گزارش می‌کردم؛ البته بیشتر مسابقات والیبال و تنیس را گزارش می‌کردم و به همراه تیم‌ها به کشورهای دیگر می‌رفتم. در تهران هم مسابقات مختلفی بود که می‌رفتم و گزارش می‌کردم.»

فوتبال ایران و استرالیا خیلی برایمان هیجان داشت

اسکویی درباره‌ی جذاب‌ترین گزارشی که تاکنون از او به یادگار مانده است، صحبت کرده و گفته بود: البته تمام مسابقاتی که گزارش می‌کنیم برای ما جذاب است؛ اما خاطرم هست زمانی که مسابقات والیبال جام ملت‌های آسیا در کشورمان بود که تیم‌های خارجی هم آمده بودند، بسیار برایم جذاب بود. به ویژه اینکه قهرمان جام ملت‌های آسیا شدیم.

او همچنین بازی فوتبال ایران و استرالیا را جزو جذاب‌ترین گزارش‌های کاری‌اش خواند و گفت: در این بازی من، مجری و گوینده‌ی برنامه بودم؛ یعنی گزارشگر نبودم اما بسیار هیجان داشت و خیلی اثرگذار بر روی کارمان بود.

به کار گویندگی بسیار عشق می‌ورزیدم

اسکویی همچنین با اشاره به اینکه زمانی که به تلویزیون وارد شد، جوانی ۲۴ ساله بود و هنوز آن پختگی لازم را پیدا نکرده بود، اظهار کرده بود: هرچه جلوتر می‌رفتم در حین کار، به کار گویندگی بسیار عشق می‌ورزیدم. گویندگی هم در تلویزیون و هم در رادیو؛ اکنون هم که تا به اینجا رسیده‌ام همین حس را دارم. از دل و جان گویندگی و کارم را دوست دارم و کم کم سعی کردم پیشرفت کنم به رادیو آمدم و اکنون به اینجایی که هستم رسیدم.

در شهرستان‌ها گزارشگران بی‌طرفانه گزارش نمی‌کنند

این گزارشگر قدیمی تلویزیون و رادیو در ارتباط با گزارشگران جوان امروزمان در شبکه‌های مختلف رادیویی و تلویزیونی اظهار کرده بود: مساله‌ای که گزارشگران جوان ورزشی باید در نظر داشته باشند، بی‌طرف بودن است. حال با توجه به اینکه هر کسی ممکن است علاقه‌ای به تیمی داشته باشد اما در گزارشش نباید این امر نشان داده شود. باید طوری گزارش کند که بی‌طرف باشد. اگر در رادیو گزارش می‌کند، باید شنونده‌ی خود را حفظ کند و اینکه در رشته‌ای که گزارش می‌کند، باید مطالعه‌ی زیادی داشته باشد.

او افزوده بود: متاسفانه در شهرستان‌های ما به چشم می‌خورد که گزارشگران ما بی‌طرفانه گزارش نمی‌کنند. در تلویزیون به دلیل اینکه ۷۰ درصد تصویر است و ۳۰ درصد گوش کردن، گزارشگر هر چه بگوید و بیننده هم هر چقدر دقت کند، ۳۰، ‌ ۴۰ درصد بیشتر نمی‌گیرد؛ به دلیل اینکه حواسش همه به تصویر است. اما در رادیو ۱۰۰ درصد گوش است؛ بنابراین باید گزارشمان نسبت به تلویزیون متفاوت باشد.

اسکویی بار دیگر تاکید کرده بود: مساله‌ی بی‌طرفی خیلی مهم است که متاسفانه در شهرستان‌ها می‌بینیم و خیلی واضح است. این جانبداری در تمام رشته‌ها از جمله فوتبال، والیبال، بسکتبال، ‌ هندبال و همه اینها کاملا به چشم می‌خورد.

اسکویی با توصیه بر اینکه در تلویزیون گزارشگر نباید زیاد صحبت کند به دلیل اینکه تصویر به کمکش می‌آید، خاطرنشان کرد: متاسفانه گزارشگران جوان شهرستانی ما همین طور هزار ماشاء‌الله پشت سر هم در تلویزیون صحبت می‌کنند.

با اطلاعات کافی مسابقه را گزارش کنیم

اسکویی با توصیه نسبت به اینکه گزارشگر باید مطالعه‌ی زیادی داشته باشد و بداند جریان بازی از چه قرار است، گفته بود: الان مثل گذشته نیست، یک بچه پنج، شش ساله هم می‌تواند از من ایراد بگیرد. کوچکترین اشتباه و غلطی که داشته باشیم تماس می‌گیرند و می‌گویند. خیلی باید حواسمان جمع باشد و دقت و مطالعه کنیم و با اطلاعات کافی مسابقه را گزارش کنیم.

تاکنون هیچ گافی نداده‌ام/با دل و جان کار کردیم

اسکویی از سال ۴۵ در تلویزیون بود و سپس در ‌سال ۶۸ به رادیو آمد. تاکید می‌کرد که تاکنون هیچ گافی نداده‌ام، اینکه چیزی را جابه جا بگویم، نه این کار را نکرده‌ام. نمی‌خواستم هیچ ایرادی از من نه در تلویزیون و نه در رادیو گرفته شود.

او درباره‌ی افتتاح رادیو ورزش گفته بود: رادیو ورزش هشت تیرماه سال ۷۸ افتتاح شد و آقای جهانی، ندیری، شادابی و من چند نفری بودیم که به عنوان موسسان و بانیان شبکه ورزش حضور داشتیم. همگی با دل و جان کار کردیم و امروز شبکه ورزش جای خود را در بین همه باز کرده است.

در پخش بعضی از جمله فوتبال و جام جهانی حتی از تلویزیون جلوتر هستیم

اسکویی به رادیو بسیار عِرق داشت؛ «به جرأت می‌توانم بگویم در پخش بعضی مسابقات، از جمله فوتبال و جام جهانی، رادیو ورزش از تمام رادیوها و حتی از تلویزیون جلوتر است؛ به عنوان مثال زمانی که به همراه تیم‌ها به مسابقات کانادا رفته بودم، در مسابقات وزنه‌برداری آقای رضازاده مسابقه داشت و من هم با یک موبایل گزارش می‌کردم. اما در تلویزیون اینگونه نیست وقتی در المپیک ۲۰ رشته داریم تلویزیون نمی‌تواند پخش مستقیم همزمان داشته باشد. اما ما در رادیو همزمان می‌توانیم پوشش دهیم؛ بنابراین در اینجا از همه جلو می‌افتیم.»

ما شدیم شبکه ماشین! کسی از ما قبول نمی‌کند درجا بزنیم

این گزارشگر پیشکسوت با خنده چنین اظهار کرده بود: ما شدیم شبکه ماشین! همه برنامه‌هایمان را گوش می‌دهند؛ البته مخاطبان انتظار پخش مستقیم همه مسابقات را از ما دارند و این کار ما را یک مقدار سخت کرده است. باید دقت کنیم از اینکه هستیم بالاتر برویم.

اسکویی با بیان اینکه تا چه میزان دامن زدن به حاشیه‌های ورزشی در دستور کار رادیو ورزش است؟ گفته بود: ما در حال حاضر کاری می‌کنیم حاشیه‌مان کمتر باشد و به اصل قضیه بپردازیم. در موارد مختلف برنامه‌های علمی داریم که شاد هستند و واقعا یک تلاش همه‌جانبه است؛ به گونه‌ای که کسی نمی‌تواند بگوید ما ساعت‌ها استراحت و بیکاری داریم، همه در تلاشند و ارتباط زیادی با مسؤولان و دست‌اندرکاران ورزشی داریم بلافاصله موضوعات و انتقادات را مطرح می‌کنیم. با توجه به کارهایی که انجام می‌دهیم کسی از ما قبول نمی‌کند درجا بزنیم.

احتیاج به رادیو ورزش ۲ داریم

او با اشاره به اینکه یک رادیو به مدت ۲۴ ساعت برای ما باز هم کم است، با توجه به اینکه برنامه‌های خیلی متنوعی داریم، گفته بود: زمانی که پخش مستقیم داریم برنامه‌هایی که در آن ساعت پخش می‌شوند پخش نمی‌شوند، به هر حال بیننده توقع دارد برنامه‌ی خودش را پخش کنند و این برنامه هم شنونده‌ی خاص خودش را دارد. در اینجاست که احتیاج به شبکه‌ی دیگری تحت عنوان «رادیو ورزش» داریم تا اینگونه برنامه‌ها در ساعات مشخص خود پخش شوند. خوب است اگر «رادیو ورزش ۲» ایجاد شود، در این صورت هم شنونده‌هایی که برنامه دوست دارند، گوش می‌دهند و هم شنونده‌هایی که پخش مستقیم مسابقات را دنبال می‌کنند گوش می‌دهند.

اولین گزارش فوتبالم در کنار استادم آقای بهمنش بود

مسعود اسکویی سپس از همکاری‌اش با عطاء‌الله بهمنش گفته؛ «در تلویزیون قبل از انقلاب با آقای بهمنش همکاری داشتم، مسابقات مختلفی رفتیم که او گزارش می‌کرد و من هم در کنارش بودم. اولین گزارش من در سفر به کویت و بازی پرسپولیس با تیم القادسیه و دو تیم دیگر بود که از طرف تلویزیون من و آقای بهمنش رفته بودیم من در آنجا برای اولین بار بود که گزارش فوتبال می‌کردم ۱۰ دقیقه آقای بهمنش گزارش می‌کرد پنج دقیقه هم من گزارش می‌کردم.»

او در پایان گفت‌وگویش با ایسنا بار دیگر تاکید کرده بود: خیلی سخت بود که از تلویزیون به رادیو آمدم اما حالا با جان و دل گویندگی و کارم را دوست دارم و تاکنون که به اینجا رسیدم، بسیار به کارم عشق می‌ورزم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • ویژه برنامه های رادیو ایران در شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • «هفت» از امشب راهی آنتن تلویزیون می‌شود + ساعت پخش
  • خبر‌های رسانه - ۱۳ اردیبهشت
  • پخش «چهل تیکه» و «استودیو هشت» به یاد مسعود اسکویی + تیزر
  • یادبود مسعود اسکویی در شبکه نسیم
  • پیمان جبلی: دوست داشتیم خبرهای خوش المپیک را از زبان او بشنویم
  • این گزارشگر تا آخر عمر گاف نداد!
  • این گزارشگر تاکنون گاف نداده است!
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز چهارشنبه ۱۲‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات