Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرحله نهایی «ستاره‌ساز» از امشب شروع می‌شود، «بیدارباش» از چهارشنبه به آی‌فیلم می‌آید و جشنواره کارآفرینی سیما هم در هفته‌های آتی راه می‌افتد. ۱۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۷ فرهنگی رادیو و تلویزیون نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، امروز رویدادهای مختلفی روی آنتن رادیو و تلویزیون می‌آید که در این بسته خبری مروری بر آن‌ها داریم:

شروع نبرد نهایی برای انتخاب استعداد «ستاره‌ساز»

مسابقه تلویزیونی «ستاره ساز» به مرحله نهایی و رقابت بازیکنان برای کسب عنوان "ستاره برتر" به اوج خود رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسابقه در هفته دهم خود با حضور 6 نوجوان راه یافته به مرحله آخر، سه شنبه، چهارشنبه و جمعه، 11، 12 و 14 تیرماه دیدارهای بخش نهایی را آغاز خواهد کرد. میلاد بهرامیان، مهدی پورجلالی، مرتضی سجادی، امیرحسین شهسواری، علیرضا صفری و عباس کهریزی، بازیکنان راه یافته به بخش فینال نخستین فصل از «ستاره‌ساز» هستند که در انتهای مسابقات، با رای داوران و آرای مردمی 3 برگزیده نهایی مشخص خواهند شد.

ستاره‌های برتر دور نخست این مسابقه، به ترتیب 100 میلیون، 40 میلیون و 20 میلیون تومان جایزه دریافت خواهند کرد. قسمت چهل و پنجم از این برنامه امشب از ساعت 22:20 به روی آنتن شبکه سه سیما خواهد رفت. مسابقه استعدادیابی «ستاره‌ساز» به کارگردانی نیما بانکی، تهیه‌کنندگی جواد فرحانی و اجرای محمدرضا احمدی با موضوع کشف استعداد‌های فوتبال، به شناسایی ستاره‌های آینده ایران در سراسر کشور می‌پردازد.

گفتنی است، فیروز کریمی، خداداد عزیزی، ادموند بزیک و مجتبی جباری داوران فصل نخست این مسابقه استعدادیابی هستند. فصل دوم «ستاره ساز» بزودی تولید خود را آغاز خواهد کرد.

تولید برنامه‌های مشترک معاونت استان‌های رسانه ملی با ناجا

در نشست دکتر دارابی با معاون اجتماعی نیروی انتظامی، بر گسترش تعاملات فی مابین و تولید برنامه‌های مشترک معاونت امور استان‌های رسانه ملی با ناجا تاکید شد. علی دارابی در نشستی مشترک با سردار احمد نوریان معاون اجتماعی نیروی انتظامی، به بحث و تبادل نظر پیرامون راهکارهای تعامل بیشتر بین مراکز استانی و ناجا پرداختند.

در ابتدای این نشست، علی دارابی با اشاره به ظرفیت گسترده شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی استان‌ها که به تولید برنامه با تکیه بر فرهنگ بومی و اقلیمی می‌پردازند اظهار کرد: پتانسیلی که در مراکز رسانه ملی وجود دارد می‌تواند در خدمت تامین امنیت و جلوگیری از بروز آسیب‌های اجتماعی هم قرار بگیرد.

وی افزود: همکاری مشترک شبکه‌های استانی با نیروی انتظامی از دیرباز وجود داشته البته لازم است راهکارهایی برای توسعه این تعاملات مورد بررسی قرار بگیرند.

سردار احمد نوریان معاون اجتماعی ناجا هم در این نشست ضمن تشکر از سازمان صدا و سیما به ویژه معاونت امور استان‌ها و مراکز رادیویی و تلویزیونی به دلیل تعامل گسترده با نیروی انتظامی در تولید برنامه‌های مناسبتی و با موضوعات مختلف خاظرنشان کرد: لازم است این همکاری‌ها توسعه یابند و در عین حال شاهد تولیدات مشترک بیشتری میان شبکه‌های استانی و نیروی انتظامی باشیم.

تابستانی‌های شبکه پنج؛ از «شب فیروزه‌ای» تا مستند پلیس‌راهور

مدیر گروه تهران و شهروندی شبکه پنج سیما، با اشاره به ویژه برنامه‌های تابستان این شبکه گفت: برنامه «ویراژ» (نام موقت این برنامه) از نیمه دوم تابستان روانه آنتن شبکه پنج سیما می‌شود. سیدمرتضی عمادی مدیر گروه تهران و شهروندی با حضور در برنامه «سیمای خانواده» شبکه یک با تشریح ماموریت‌های این شبکه در ایام تابستان افزود: این شبکه ماموریت غنی‌سازی اوقات فراغت، مراقبت‌های ایمنی در سفر به همراه مطالبه‌گری از مسئولان در حوزه گردشگری و ...  را بر  عهده دارد. این شبکه علاوه بر ویژه برنامه‌های تابستانی، برنامه های معمول خود را معطوف به این ماموریت طراحی کرده است.

وی ادامه داد: برنامه «ویراژ »(نام موقت این برنامه) از نیمه دوم تابستان روانه آنتن شبکه پنج سیما می‌شود. این مستند گزارشی با محوریت ایمنی سفر شهروندان در ایام تابستان با همکاری پلیس راهور خواهد بود.

«شب‌های فیروزه‌ای» سفیر تابستان

مدیر گروه تهران و شهروندی در توضیح محتوا برنامه های تابستانی شبکه پنج تاکید کرد: برنامه «شب فیروزه‌ای» با هدف معرفی ظرفیت های گردشگری، اقتصادی، جاذبه‌های طبیعی، پیشرفت‌های علمی و... با همکاری سیمای استان‌ها بر روی آنتن شبکه پنج سیما می‌رود. این جنگ شبانه شبکه پنج از ابتدای تابستان هر شب ساعت 21:30 روانه شده است و تکرار آن روز بعد ساعت 13:30 خواهد بود.

«یه روز تازه» در تابستان

روزنامه تصویری شبکه پنج سیما با عنوان «یه روز تازه» به تهیه‌کنندگی امیرحسین خرمشاهی با آیتم‌های متنوع و مختلف در حوزه گردشگری، محیط زیست، تئاتر و سینما، شهر و معماری، دانش و فناوری، ادبیات با تحلیل نقد کتاب، بوم‌گردی، خانه دوست، ارتباط تلفنی زنده و گفتگوی با مسئولان پیرامون موضوعات روز جامعه، تاریخ، صفحه شما، پا توی کفش اخبار و... هر روز صبح ساعت 6:30 تا 8 روی آنتن می‌رود.

عمادی در ادامه این گفتگو با اشاره به برنامه «تهرانگرد» اضافه کرد: «تهرانگرد» کاری از گروه تهران و شهروندی با رویکرد تهرانگردی و تهران شناسی به موضوع گردشگری در شهر تهران و اطلاع رسانی از مراکز دیدنی و جاذبه طبیعی کلانشهر تهران خواهد بود. سجاد مشحون تهیه‌کنندگی این برنامه را برعهده دارد و هر هفته پنج شنبه ساعت 20 پخش می‌شود.

برنامه قدیمی «در شهر» نیز که به رویدادها و اتفاقات کلانشهر تهران می‌پردازد. در دو نوبت زمانی 18:30 و 22:40 پخش می‌شود و در تابستان هر هفته یک بار به آموزش و اطلاع رسانی سفر می‌پردازد.

«نسیم حیات» به زودی روی آنتن

این برنامه با محوریت چالش‌های حال حاضر محیط‌ زیست، با قالبی جذاب و جدید به بررسی مهم‌ترین مشکلات این حوزه می‌پردازد. در «نسیم حیات» مخاطبان شاهد بخش‌های مختلفی همچون مستند کوتاه پیرامون موضوع برنامه با سفر به مناطق مختلف ایران، دست طبیعت (ارائه اخبار روز محیط‌زیست در ایران و جهان در قالبی جدید و طنز)، گزارش مردمی (دریافت نظرات و میزان اطلاعات مردم درباره چالش موضوع برنامه)، مفاهیم (تعریف یکی از مفاهیم محیط‌زیست توسط کارشناسان این حوزه) و مناظره (مباحثه مسئولان مرتبط با موضوع برنامه با کارشناس نسیم حیات پیرامون چالش) خواهند بود.

مسابقه «برخط شو» نیز که پیش از این در پخش شبکه تولید می‌شد، از ابتدای تابستان با رویکردی متنوع‌تر در گروه تهران و شهروند تولید و مخاطب آن، نسل نوجوان و جوانان را شامل می‌شود. این برنامه به تهیه‌کنندگی محسن سال‌افزون روز‌های شنبه تا چهارشنبه ساعت 14:30 از شبکه پنج سیما پخش می‌شود.

فیلمنامه و سریال| نوید محمودی: چرا «پدر سالار» در ذهن‌ها مانده؟/ تلویزیون ناگزیر به سریال هر شبی استساخت سریال دینی نیازِ امروز تلویزیونشبکه انگلیسی‌زبان صداوسیما، 12 ساله شدمردم از صداوسیما می‌خواهند چرا درباره ناکارآمدی دولت صحبت نمی‌کند؟/ پاسخ صداوسیما به ادعای امروز دولتمعاون برون‌مرزی صداوسیما: پرس‌تی‌وی وارد حوزه استحفاظی رسانه‌های غول‌پیکر دنیا شده است/ یک روزی که پیام برون‌مرزی عقب بیفتد، خسارت می‌بینیم

دلایل عدم مذاکره با غرب بحث امشب «جهان‌آرا»

برنامه تلویزیونی «جهان آرا» با موضوع «چرا مذاکره نمی‌کنیم و چرا جنگ نمی شود؟» و با حضور علی باقری، سه‌شنبه شب روی آنتن شبکه افق می‌رود.

سری جدید برنامه تلویزیونی «جهان آرا» شنبه تا چهارشنبه و با موضوعات مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی روز ایران و جهان، به صورت زنده از شبکه افق پخش می‌شود.

در قسمتی دیگر از این برنامه که امشب(یازدهم تیرماه) روی آنتن می‌رود، علی باقری عضو تیم سابق مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان مهمان «جهان آرا» می‌شود.

موضوع این برنامه، پاسخ به دو پرسش است، یعنی چرا مذاکره نخواهیم کرد و چرا جنگ نمی‌شود؟ مباحثی که از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شده و به عنوان سیاست‌های رسمی جمهوری اسلامی اجرایی می‌شوند.

جهان آرا، ساعت 22 به صورت زنده از شبکه افق پخش می‌شود و تکرار آن هم ساعت‌های 17:30 و 13:00 روی آنتن می‌رود.

مجموعه «روشنا» روی آنتن شبکه دو

با هدف آموزش، اطلاع‌رسانی و پیشگیری از جرایم مبتلابه جامعه؛ مجموعه «روشنا» سه‌شنبه‌ها ساعت 21 از شبکه دو سیما روانه آنتن می‌شود. مجموعه «روشنا» یکی از تازه‌های شبکه دو سیماست که با هدف آموزش، اطلاع‌رسانی و پیشگیری از جرایم مختلف تهیه شده است. در این برنامه با پخش مستند جلسه‌های دادگاه‌ پرونده‌های قضایی از ابعاد مختلفی بررسی می‌شوند.

پرونده‌های تشکیل شده در حوزه های: لیزینگ خودرو، دفاتر مهاجرتی غیرواقعی، چک، سفته و جرایم مالی، خرید و فروش‌‌های اینترنتی، اتباع بیگانه، کارچاق‌کنی، فروش مال غیر، عدم پرداخت نفقه و ... از جمله جرایمی هستند که در این مستند ترکیبی مورد تعمیق قرار گرفته‌اند.

بخش‌های مختلف «روشنا» عبارتند از: گزارش مردمی با اجرای اقبال واحدی، بررسی یک پرونده واقعی توسط قاضی و کارشناسان مربوطه، گزارش جلسات دادگاه با حضور متهم، مالباخته، وکیل و قاضی پرونده، مصاحبه با متهم درباره شکل‌گیری و چگونگی عمل مجرمانه، مسابقه پیامکی، پخش انیمیشن‌هایی با حضور دو کاراکتر با نام‌های «کامی و فری» با رویکرد فرهنگ‌سازی و آموزش اقشار مختلف جامعه در باب جرایم گوناگون و ...

«روشنا» کاری است از گروه اجتماعی فرهنگی با مشارکت معاونت فرهنگی قوه قضاییه، به تهیه‌کنندگی محمد تاجیک و کارگردانی علیرضا محمدبیگی که سه‌شنبه‌ها ساعت 21 از شبکه دو سیما پخش می‌شود.

سریال «برادر» آذری می‌شود

دوبلورهای آذری به جای بازیگران سریال پرطرفدار »برادر» حرف می‌زنند تا مجموعه تلویزیونی «برادر» به کارگردانی جواد افشار برای پخش از کانال آذری شبکه سحر آماده شود. در خلاصه داستان این سریال آمده است: حاج کاظم پهلوان مردی خیر و از تجار سرشناس برنج ایران است که با تاکید برحمایت از تولید ملی، فقط در زمینه تجارت برنج فعالیت می‌کند. او به همراه پسرش مسعود و دخترش مریم که یک روزنامه‌نگار پر جنب و جوش است برضد واردات قاچاق برنج های تاریخ گذشته و مسموم به ایران مبارزه می‌کند. این اقدام باعث دشمنی دلالان و قاچاقچیان این تجارت با وی شده است. دشمنان با اغفال ناصر پسر دیگر او، وارد تجارت سالم حاج کاظم شده و ...

«برادر» در 29 قسمت 45 دقیقه‌ای توسط نادر حمیدی شفیق در استودیو شفیق تبریز به آذری در حال دوبله است و به زودی برای پخش از کانال آذری شبکه سحر در جدول پخش قرار می‌گیرد.

بازیگران این مجموعه تلویزیونی عبارتند از: حسین یاری، حسن پورشیرازی، پوریا پور سرخ، گلاره عباسی، کاظم بلوچی، سهیلا رضوی، سوگل طهماسبی، کاوه خداشناس، رضا توکلی، مجید واشقانی، سید مهرداد ضیایی، محمدهادی قمیشی، نسرین نکیسا، مژگان بیات، فرشید صمدی پور و ....

پخش مستند «مکرانی موز» از شبکه یک

این مستند با نگاهی جهادی و رویکردی  به شعار "اقتصاد مقاومتی"  به معرفی ظرفیت استان سیستان و بلوچستان در بخش  کشاورزی اختصاص دارد. این مستند که "مکرانی موز" نام دارد و ساعت 13:26  پخش می‌شود، نشان می‌دهد سواحل مَکُّران (محدوده چابهار وکنارک) علاوه بر ظرفیت دریا، تجارت و ترانزیت کالا، در بخش کشاورزی نیز توانمندی زیادی دارد. در این مستند بیان می‌شود  در بیش از سه هزار و 800 هکتار موزستان این منطقه دست کم  18 هزار نفر مشغول بکار هستند.

شهرستانهای چابهار و کنارک در حدود 600 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان و در سواحل دریای عمان واقع شده و از ظرفیت‌های زیادی در بخش‌های مختلف اقتصادی برخوردارند.

مستندی برای «مسافران ابدی پرواز655» در شبکه چهار

«مسافران ابدی پرواز655» عنوان این مستند است که روز چهارشنبه دوازدهم تیرماه ساعت 17:15 روی آنتن می‌رود. در این مستند که تهیه‌کنندگی آن را رضا قاسمی‌برعهده دارد، با استفاده از تصاویر آرشیوی و گفتگوهایی که در آن زمان در خصوص این جنایت صورت گرفته است، به شرح واقعه حادثه سقوط پرواز 655 می‌پردازد.

در دوازدهم تیرماه 1367، هواپیمای مسافری ایرباس ایران که از بندرعباس عازم دُبی بود، بر فراز آب‌های خلیج فارس و در نزدیکی جزیره هنگام مورد هجوم یگان‌های دریایی متجاوز آمریکایی مستقر در آب‌های خلیج فارس قرار گرفت و سقوط کرد. این هواپیما با موشک ناو جنگی وینسنس مورد حمله عمدی نیروهای تجاوزگر قرار گرفت. ساقط کردن هواپیمای مسافربری ایران از سوی جنایتکاران آمریکایی، در حقیقت یکی دیگر از مراحل رویارویی استکبار جهانی با جمهوری اسلامی ایران برای تقویت متجاوزان عراقی در جبهه‌های جنگ بود.

این هواپیما حامل 298 مسافر و خدمه بود که تمامی آن‌ها اعم از مرد و زن و کودک و نوجوان و کهنسال با وقوع این جنایت فجیع به شهادت رسیدند. در میان سرنشینان هواپیما، 66 کودک زیر 13 سال، 53 زن و 46 تن تبعه کشورهای خارجی نیز بودند که کشته شدند.

«مسافران ابدی پرواز655» محصول گروه سیاسی شبکه چهار سیما است که به واکاوی این جنایت فراموش نشدنی آمریکا می‌پردازد.

همراه با آی‌فیلم «بیدار باش»

مجموعه تلویزیونی «بیدار باش» که در قالب طنز جنگی ساخته شده، از چهارشنبه 12 تیر، به‌صورت روزانه برای مخاطبان این شبکه در سراسر کشور پخش می‌شود.. سریال «بیدار باش» که در 14 قسمت تولید شده است، ماجرای هنرمندانی را روایت می‌کند که تصمیم می‌گیرند با تشکیل یک گروه تئاتری، به مناطق جنگی بروند و برای رزمندگان برنامه‌ اجرا کنند. این سریال به‌کارگردانی احمد کاوری و تهیه‌کنندگی جواد نوروزبیگی و با ایفای نقش بازیگرانی چون اکبر عبدی، رضا ناجی، مجید صالحی، امیر نوری، امیررضا دلاوری، عارف لرستانی، هادی کاظمی، رابعه اسکویی، خاطره حاتمی و... ساخته شده است. سریال طنز «بیدار باش» هر روز ساعت 18 پخش و در ساعت‌های 2 و 10 هر روز بازپخش می‌شود.

جشنواره کارآفرینی سیما راه می‌افتد

سیدامیر سیاح مدیر گروه دانش و اقتصاد شبکه یک سیما و دبیر ستاد رسانه‌ای رونق تولید در حاشیه نشست شورای معاونان سازمان صداوسیما با اعلام اینکه گزارش عملکرد این ستاد بنا به دستور رئیس رسانه ملی هر هفته در شورای معاونان ارائه می‌شود گفت: گزارش این هفته در سه بخش بود که در بخش اول گزارش پخش کلیپ‌های دو دقیقه‌ای انگیزشی با عنوان «از کجاشروع کنم» برای رونق تولید ارائه شد؛ این کلیپ‌ها علاوه بر اگیزه بخشی به کارآفرینان بالقوه، راهکارها و مسیر کارآفرینی را تبیین می‌کند. بخش دوم گزارش در خصوص پخش کلیپ‌های دو دقیقه‌ای در زمینه تجربه کشورهای موفق در زمینه تولید بود که تا کنون با عناوین«دولت و تولید»، «تجربه چین» و «معجزه شفافیت» و...روی آنتن رفته است.

بخش سوم این گزارش نیز بنا به گفته سیاح ، به آغاز عملیات رسانه‌ای ستاد رونق تولید اختصاص داشت.

مدیر گروه دانش و اقتصاد شبکه یک با بیان اینکه عملیات رسانه ای ستاد رونق تولید به منظور هماهنگ کردن ظرفیت‌های رسانه ملی برای پرداختن به مشکلات اصلی تولید کشور و رفع آنها به انجام می‌رسد گفت: اولین عملیات این ستاد درزمینه مجوزهای کسب و کار بود که از بیست و پنجم خردادماه آغاز شد و برنامه‌های ترکیبی  رادیو و تلویزیون و همچنین گزارش‌های خبری  به این موضوع متمایل شدند.

 سیاح با بیان دستاوردهای این عملیات گفت: در هشتمین روز از این عملیات رئیس جمهور در خصوص رفع موانع ارائه مجوز کسب و کار دستور صادر کرد و رئیس دستگاه قضا نیز در نهمین روز از عملیات دستورات لازم را ارائه داد و  وزارت اقتصاد و امور دارایی نیز سامانه ملی مجوزها را که 5سال در انتظار راه اندازی بود افتتاح کرد.

دبیر ستاد رونق تولید همچنین با ارائه  گزارشی از ارتباطات ستاد رسانه‌ای رونق تولید با دیگر دستگاه‌ها گفت: وزارت جهاد کشاورزی از جمله دستگاه‌هایی است که ستاد ارتباطات خوبی با ان برقرار کرده تا در سال زراعی پیش‌رو متوسط عملکرد کشاورزی در کشور رشد و با قابلیت‌های موجود از مرز خودکفایی عبور کند.

 برقرای ارتباط با ستاد تسهیل و رفع موانع تولید وزارت صنایع از دیگر بخش‌هایی بود که سیاح در گزارشش به آن اشاره کرد و گفت: ستاد رونق تولید رسانه ملی به طور غیر رسمی عضو ستاد تسهیل و رفع موانع تولید وزارت صنایع شده تا مشکلاتی که مردم کارآفرین با رسانه ملی مطرح می‌کنند را تا رفع آن‌ها پیگیری کند.

مدیر گروه دانش و اقتصاد شبکه یک همچنین در خصوص فعالیت‌های این ستاد در فضای مجازی اعلام کرد: معاونت فضای مجازی رسانه ملی، انتشار کلیپ‌های تولید شده در زمینه انگیزه بخشی (از کجا شروع کنم) و تجربه کشورهای موفق را عهده دار شده است.

سیاح  از پخش برنامه‌های ستاد پیگیری مشکلات تولید از دو هفته دیگر نیز خبر داد و گفت: این برنامه ، مطالبات فعالان اقتصادی را احصا و پردازش  می‌کند و سپس با پیگیری از دستگاه‌های اجرایی مشکلاتی که مرتفع می‌شوند را در برنامه اعلام می‌کند که این اقدام می‌تواند عزم دستگاه‌ها را برای رفع موانع تولید جزم کند.

وی افزود: ستاد رسانه‌ای رونق تولید، اگر دستگاهی در خصوص رفع این مشکلات کوتاهی کند می‌کوشد از راهکارهای رسانه‌ای برای اعاده حقوق تولید کننده از دستگاه ذیربط  استفاده کند.

مدیر گروه دانش و اقتصاد شبکه یک هچنین از همراه شدن برنامه‌های روتین این گروه با رویکردهای ستاد رسانه‌ای رونق تولید در سال 98 خبر داد و اعلام کرد: به زودی جشنواره کارآفرینی برنامه «حرف حساب» که در سال 98 آغاز شده است با عنوان «جشنواره کارآفرینی سیما» وسعت بیشتری می‌یابد  و به کسانی که در کشور تصمیم به راه اندازی کسب و کار جدید دارند و با مشکل نبودن سرمایه گذار، شریک و مشتری مواجه‌اند کمک می‌کند تا هم سرمایه گذار هم شریک و هم مشتری پیدا کنند.

سیاح این راهم اضافه کرد که این کارآفرینان بعد از راه اندازی کسب و کارشان به این ترتیب، ملزم می‌شوند با عضویت در سایت «میدون» در صفحه‌های مجازی مختص به خود به طور مداوم با مشتریان در تعامل باشند و گزارشی از فعالیت‌هایشان ارائه کنند. این جشنواره همچنین برای حفظ حقوق مشتریان اطلاعات و توصیه‌هایی  در این زمینه  و مقدمات حقوقی ارائه می‌دهد تا ضرر و زیانی متوجه مشتریان نشود.

انتهای پیام/

R1515/P/S4,1430/CT12 واژه های کاربردی مرتبط رسانه ملی تلویزیون شبکه مستند آی فیلم شبکه افق شبکه پنج سیما شبکه سه شبکه دو شبکه یک شبکه چهار

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رسانه ملی تلویزیون شبکه مستند آی فیلم شبکه افق شبکه پنج سیما شبکه سه شبکه دو شبکه یک شبکه چهار رسانه ملی تلویزیون شبکه مستند آی فیلم شبکه افق شبکه پنج سیما شبکه سه شبکه دو شبکه یک شبکه چهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۱۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این گزارشگر تا آخر عمر گاف نداد!

مسعود اسکویی در طول این سال‌ها که در رادیو و تلویزیون گزارشگر و گوینده اخبار بوده است، می‌گفت که تاکنون هیچ گافی نداده‌ است، راست هم می‌گفت چراکه او گزارشگری را در کنار زنده‌یاد بهمنش آموخته بود و در خاطراتش همواره از زنده‌یاد عطاءالله بهمنش یاد می‌کرد.

به گزارش ایسنا، مسعود اسکویی صبح امروز ـ چهارشنبه ـ ۱۲ اردیبهشت ماه از دنیا رفت؛ گوینده پیشکسوتی که هر بار با او تماس می‌گرفتیم با رویی گشوده و صبوری به گفت‌وگو می‌پرداخت و پاسخگوی سوالاتمان در حوزه رادیو می‌شد.  

در گزارش زیر گفت‌وگوی قدیمی با مسعود اسکویی را که از سال‌ها پیش داشتیم، مرور می‌کنیم. در این گفت‌وگو او از ۴۶ سال تجربه گویندگی گفته است.

مسعود اسکویی، گزارشگر پیشکسوت به گفته‌ی خودش از سال ۴۵ استخدام تلویزیون شد و به عنوان گوینده‌ی خبرهای سیاسی در تلویزیون حضور داشت.

سال‌ها به عنوان گوینده‌ی خبر سیاسی کار می‌کرد و چون هنوز بخش ورزشی از بخش سیاسی جدا نشده بود، اخبار ورزشی را نیز در همان جا می‌خواند. زمانی که بخش ورزشی از بخش سیاسی جدا شد، به بخش ورزشی خبر آمد و گوینده‌ی ثابت خبر ورزشی تلویزیون در ساعات ۱۹ و ۲۱ شد.

مسعود اسکویی، گزارشگر پیشکسوت رادیو و تلویزیون پس از گویندگی اخبار با گزارش‌های ورزشی آشنا شد و شروع به گزارش‌ کردن در کنار عطاء‌الله بهمنش، گزارشگر پیشکسوت کرد.

خاطره جالب از گزارشگری اسکویی در تلویزیون

مسعود اسکویی روایت می‌کرد: یادش بخیر یک استادی داشتیم آقای پیمان که همیشه می‌گفت هر مطلبی که می‌خواهید چه در رادیو و چه در تلویزیون ارائه دهید، حتما یک بار قبلش بخوانید. اشکال هم ندارد از پشت دوربین، بیننده نگاه کند؛ به هر حال یک خبر تازه در وسط برنامه به دستتان رسیده است.

می‌گفت، تلویزیون اوایل، ساعت شش تا هشت دو ساعت برنامه داشت که یک ربع آن خبر بود. از سریال و فیلم هم خبری نبود. یک روز وقتی خبرهایمان تمام شد در پایان خبری را به من دادند که نوشته بود «توجه بفرمایید امروز در ایتالیا جوانی با اتومبیل تصادف کرد و یک ... قطع شد» با توجه به اینکه قبلا این خبر را نخوانده بودم، شروع کردم این خبر را برای بینندگان بخوانم و در فکر خودم گفتم باید پایش باشد که قطع شده است؛ در حالی که زمانی که جمله‌ی بعد را خواندم این بود که پلیس پس از پنج ساعت جستجو «گوش» اش را پیدا کرده است!

به خنده می‌گوید: بالا خواندیم پا و پایین خواندیم «گوش» حالا جواب بیننده را چه می‌خواهیم بدهیم!؟

اولین گزارشگر تنیس و سوارکاری در ایران هستم

اسکویی اولین گزارشگر تنیس و سوارکاری در ایران بود. اتومبیل‌رانی، مسابقات ورزشی مثل فوتبال و فوتسال نیز از جمله ورزش‌هایی بود که گزارش می‌کرد.

خاطراتش را چنین یادآور می‌شد: «در آن زمان چون ۱۵ نفر بیشتر نبودیم، در گروه ورزش تلویزیون اکثر برنامه‌ها را گزارش می‌کردیم. فوتبال هم گزارش می‌کردم و ضمن اینکه گزارش می‌کردم اخبار هم می‌خواندم. تا اینکه پس از انقلاب سال ۱۳۶۸ من را به رادیو آوردند. خیلی سخت بود ولی خوب به رادیو آمدم.

این پیشکسوت رادیو می‌گوید: ضمن اینکه برنامه‌ها را در رادیو اجرا می‌کردم، مسابقات را نیز گزارش می‌کردم؛ البته بیشتر مسابقات والیبال و تنیس را گزارش می‌کردم و به همراه تیم‌ها به کشورهای دیگر می‌رفتم. در تهران هم مسابقات مختلفی بود که می‌رفتم و گزارش می‌کردم.»

فوتبال ایران و استرالیا خیلی برایمان هیجان داشت

اسکویی درباره‌ی جذاب‌ترین گزارشی که تاکنون از او به یادگار مانده است، صحبت کرده و گفته بود: البته تمام مسابقاتی که گزارش می‌کنیم برای ما جذاب است؛ اما خاطرم هست زمانی که مسابقات والیبال جام ملت‌های آسیا در کشورمان بود که تیم‌های خارجی هم آمده بودند، بسیار برایم جذاب بود. به ویژه اینکه قهرمان جام ملت‌های آسیا شدیم.

او همچنین بازی فوتبال ایران و استرالیا را جزو جذاب‌ترین گزارش‌های کاری‌اش خواند و گفت: در این بازی من، مجری و گوینده‌ی برنامه بودم؛ یعنی گزارشگر نبودم اما بسیار هیجان داشت و خیلی اثرگذار بر روی کارمان بود.

به کار گویندگی بسیار عشق می‌ورزیدم

اسکویی همچنین با اشاره به اینکه زمانی که به تلویزیون وارد شد، جوانی ۲۴ ساله بود و هنوز آن پختگی لازم را پیدا نکرده بود، اظهار کرده بود: هرچه جلوتر می‌رفتم در حین کار، به کار گویندگی بسیار عشق می‌ورزیدم. گویندگی هم در تلویزیون و هم در رادیو؛ اکنون هم که تا به اینجا رسیده‌ام همین حس را دارم. از دل و جان گویندگی و کارم را دوست دارم و کم کم سعی کردم پیشرفت کنم به رادیو آمدم و اکنون به اینجایی که هستم رسیدم.

در شهرستان‌ها گزارشگران بی‌طرفانه گزارش نمی‌کنند

این گزارشگر قدیمی تلویزیون و رادیو در ارتباط با گزارشگران جوان امروزمان در شبکه‌های مختلف رادیویی و تلویزیونی اظهار کرده بود: مساله‌ای که گزارشگران جوان ورزشی باید در نظر داشته باشند، بی‌طرف بودن است. حال با توجه به اینکه هر کسی ممکن است علاقه‌ای به تیمی داشته باشد اما در گزارشش نباید این امر نشان داده شود. باید طوری گزارش کند که بی‌طرف باشد. اگر در رادیو گزارش می‌کند، باید شنونده‌ی خود را حفظ کند و اینکه در رشته‌ای که گزارش می‌کند، باید مطالعه‌ی زیادی داشته باشد.

او افزوده بود: متاسفانه در شهرستان‌های ما به چشم می‌خورد که گزارشگران ما بی‌طرفانه گزارش نمی‌کنند. در تلویزیون به دلیل اینکه ۷۰ درصد تصویر است و ۳۰ درصد گوش کردن، گزارشگر هر چه بگوید و بیننده هم هر چقدر دقت کند، ۳۰، ‌ ۴۰ درصد بیشتر نمی‌گیرد؛ به دلیل اینکه حواسش همه به تصویر است. اما در رادیو ۱۰۰ درصد گوش است؛ بنابراین باید گزارشمان نسبت به تلویزیون متفاوت باشد.

اسکویی بار دیگر تاکید کرده بود: مساله‌ی بی‌طرفی خیلی مهم است که متاسفانه در شهرستان‌ها می‌بینیم و خیلی واضح است. این جانبداری در تمام رشته‌ها از جمله فوتبال، والیبال، بسکتبال، ‌ هندبال و همه اینها کاملا به چشم می‌خورد.

اسکویی با توصیه بر اینکه در تلویزیون گزارشگر نباید زیاد صحبت کند به دلیل اینکه تصویر به کمکش می‌آید، خاطرنشان کرد: متاسفانه گزارشگران جوان شهرستانی ما همین طور هزار ماشاء‌الله پشت سر هم در تلویزیون صحبت می‌کنند.

با اطلاعات کافی مسابقه را گزارش کنیم

اسکویی با توصیه نسبت به اینکه گزارشگر باید مطالعه‌ی زیادی داشته باشد و بداند جریان بازی از چه قرار است، گفته بود: الان مثل گذشته نیست، یک بچه پنج، شش ساله هم می‌تواند از من ایراد بگیرد. کوچکترین اشتباه و غلطی که داشته باشیم تماس می‌گیرند و می‌گویند. خیلی باید حواسمان جمع باشد و دقت و مطالعه کنیم و با اطلاعات کافی مسابقه را گزارش کنیم.

تاکنون هیچ گافی نداده‌ام/با دل و جان کار کردیم

اسکویی از سال ۴۵ در تلویزیون بود و سپس در ‌سال ۶۸ به رادیو آمد. تاکید می‌کرد که تاکنون هیچ گافی نداده‌ام، اینکه چیزی را جابه جا بگویم، نه این کار را نکرده‌ام. نمی‌خواستم هیچ ایرادی از من نه در تلویزیون و نه در رادیو گرفته شود.

او درباره‌ی افتتاح رادیو ورزش گفته بود: رادیو ورزش هشت تیرماه سال ۷۸ افتتاح شد و آقای جهانی، ندیری، شادابی و من چند نفری بودیم که به عنوان موسسان و بانیان شبکه ورزش حضور داشتیم. همگی با دل و جان کار کردیم و امروز شبکه ورزش جای خود را در بین همه باز کرده است.

در پخش بعضی از جمله فوتبال و جام جهانی حتی از تلویزیون جلوتر هستیم

اسکویی به رادیو بسیار عِرق داشت؛ «به جرأت می‌توانم بگویم در پخش بعضی مسابقات، از جمله فوتبال و جام جهانی، رادیو ورزش از تمام رادیوها و حتی از تلویزیون جلوتر است؛ به عنوان مثال زمانی که به همراه تیم‌ها به مسابقات کانادا رفته بودم، در مسابقات وزنه‌برداری آقای رضازاده مسابقه داشت و من هم با یک موبایل گزارش می‌کردم. اما در تلویزیون اینگونه نیست وقتی در المپیک ۲۰ رشته داریم تلویزیون نمی‌تواند پخش مستقیم همزمان داشته باشد. اما ما در رادیو همزمان می‌توانیم پوشش دهیم؛ بنابراین در اینجا از همه جلو می‌افتیم.»

ما شدیم شبکه ماشین! کسی از ما قبول نمی‌کند درجا بزنیم

این گزارشگر پیشکسوت با خنده چنین اظهار کرده بود: ما شدیم شبکه ماشین! همه برنامه‌هایمان را گوش می‌دهند؛ البته مخاطبان انتظار پخش مستقیم همه مسابقات را از ما دارند و این کار ما را یک مقدار سخت کرده است. باید دقت کنیم از اینکه هستیم بالاتر برویم.

اسکویی با بیان اینکه تا چه میزان دامن زدن به حاشیه‌های ورزشی در دستور کار رادیو ورزش است؟ گفته بود: ما در حال حاضر کاری می‌کنیم حاشیه‌مان کمتر باشد و به اصل قضیه بپردازیم. در موارد مختلف برنامه‌های علمی داریم که شاد هستند و واقعا یک تلاش همه‌جانبه است؛ به گونه‌ای که کسی نمی‌تواند بگوید ما ساعت‌ها استراحت و بیکاری داریم، همه در تلاشند و ارتباط زیادی با مسؤولان و دست‌اندرکاران ورزشی داریم بلافاصله موضوعات و انتقادات را مطرح می‌کنیم. با توجه به کارهایی که انجام می‌دهیم کسی از ما قبول نمی‌کند درجا بزنیم.

احتیاج به رادیو ورزش ۲ داریم

او با اشاره به اینکه یک رادیو به مدت ۲۴ ساعت برای ما باز هم کم است، با توجه به اینکه برنامه‌های خیلی متنوعی داریم، گفته بود: زمانی که پخش مستقیم داریم برنامه‌هایی که در آن ساعت پخش می‌شوند پخش نمی‌شوند، به هر حال بیننده توقع دارد برنامه‌ی خودش را پخش کنند و این برنامه هم شنونده‌ی خاص خودش را دارد. در اینجاست که احتیاج به شبکه‌ی دیگری تحت عنوان «رادیو ورزش» داریم تا اینگونه برنامه‌ها در ساعات مشخص خود پخش شوند. خوب است اگر «رادیو ورزش ۲» ایجاد شود، در این صورت هم شنونده‌هایی که برنامه دوست دارند، گوش می‌دهند و هم شنونده‌هایی که پخش مستقیم مسابقات را دنبال می‌کنند گوش می‌دهند.

اولین گزارش فوتبالم در کنار استادم آقای بهمنش بود

مسعود اسکویی سپس از همکاری‌اش با عطاء‌الله بهمنش گفته؛ «در تلویزیون قبل از انقلاب با آقای بهمنش همکاری داشتم، مسابقات مختلفی رفتیم که او گزارش می‌کرد و من هم در کنارش بودم. اولین گزارش من در سفر به کویت و بازی پرسپولیس با تیم القادسیه و دو تیم دیگر بود که از طرف تلویزیون من و آقای بهمنش رفته بودیم من در آنجا برای اولین بار بود که گزارش فوتبال می‌کردم ۱۰ دقیقه آقای بهمنش گزارش می‌کرد پنج دقیقه هم من گزارش می‌کردم.»

او در پایان گفت‌وگویش با ایسنا بار دیگر تاکید کرده بود: خیلی سخت بود که از تلویزیون به رادیو آمدم اما حالا با جان و دل گویندگی و کارم را دوست دارم و تاکنون که به اینجا رسیدم، بسیار به کارم عشق می‌ورزم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش شبانه به ادعای هک شدن شبکه ۲ تلویزیون
  • راهیابی دو اثر از رادیو کیش به مرحله نهایی سومین جشنواره ملی پژواک
  • فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی آخر هفته
  • خاموشی صدایی ماندگار
  • خاموشی صدای ماندگار ورزش
  • «قصه های مجید» و «معصومیت از دست رفته»؛ تدارک تلویزیون برای آخر هفته
  • پیمان جبلی: دوست داشتیم خبرهای خوش المپیک را از زبان او بشنویم
  • این گزارشگر تا آخر عمر گاف نداد!
  • پیام تسلیت رئیس رسانه ملی در پی درگذشت مسعود اسکویی
  • صدای ماندگار رادیو خاموش شد/ مسعود اسکویی درگذشت